Nyheter, nyheter, när astronauter från internationella Space Station besökte påven nyligen överräcktes en annorlunda present.
Det här materialet fokuserar på hur kön gestaltas i bilder och vilket mönster vi kan hitta i de bilder vi omges av, säger Elisabet Jonsved.Undervisningsmaterialet, kallat En bild säger mer än tusen ord könsnormer i bildspråket, består av ett omfattande bildmaterial med kvinnor 50 bucher mellan 70 och 100 bilder och riktar sig främst till högstadiet och gymnasiet, men delar kan även användas i mellanstadiet."Att införa lagkrav på att ett fåtal banker ska tvingas stå för kontanttillgången i landet är rättsligt mycket tvivelaktigt eftersom inte samma krav ställs på övriga banker och andra aktörer i kontanthanteringskedjan, så som handeln och värdetransportbolagen.Bakom verktyget står bildläraren och film- och mediepedagogen Elisabet Jonsved i Stockholm, samt filmläraren Elin Jönsson på Kulturskolan i Södertälje. Även starkt feministiska personligheter, som driver de här frågor i media, tenderar att objektifiera sig själva på bild på ett erotiskt sätt som jag kan bli förvånad över.Hon funderar också på att skapa monologer utifrån verkliga vittnesmål.I den inledande delen får eleverna 21 bilder som de ska gradera på en skala efter hur »manligt«och»kvinnligt« de uppfattar ansiktsuttryck, kroppsspråk och kameravinkel.Därför är det här materialet jätteviktigt. Hur känns det att prova att sätta sig bredbent och bresa med benen, med ryggen bakåt? Majoriteten av våra elever identifierar sig som tjejer eller icke binära och de går en utbildning i riktning mot scenkonstbranschen.I stället för att köra kramkull där man tvingas krama varandra för att bli fri, så får man nu välja om man vill kramas eller göra high five, beroende på vad man är mest bekväm med.Nyheter, nyheter, polisen har avslöjat en liga som specialiserade sig på inbrott i kyrkor. Att bryta normer är väldigt svårt.Nu svarar Svenska Bankföreningen att kommitténs förslag om kontanthantering sannolikt strider mot EU-rätten. Man kan opponera sig mot frågan: jaha, vad är manligt och kvinnligt?Teaterläraren Anna Gustafsson har diskuterat skådespelaruppropet med sina elever.
Eleverna får välja hur fysiska de vill vara med andra under övningarna.
En annan del är en powerpoint där alla bilder, även sådana som bryter mot de rådande normerna, visas och diskuteras i klassrummet.
[L_RANDNUM-10-999]